Om

Välkommen till mina andra blogg på WP!

Denna bloggen är tänkt som en sida med bara bilder samt rubrik. Hoppas att ni finner mycket nöje.
Glöm inte att ge mig en kommentar om vad du tycker om bilderna. Om du gillar den eller tvärtom.

Bilderna på sidan har jag fotograferat och tillhör mig! Är Du intresserad av någon av bilderna fråga innan. Bilderna är bara så små som de visas på skärmen och har relativt dålig upplösning. Allt för att ingen ska låna mina bilder och använda dem olagligt. Givetvis har jag bilderna i bättre upplösning och i större format liggandes på en hårddisk.

Alla fotografierna är till salu!
Skicka ett mejl om du vill köpa någon av mina fotografier!

Vill du låna något av mina fotografier till din hemsida eller blogg vill jag veta det istället för att finna bilderna och upptäcka stölden! Ärlighet varar längst!!

Titta och njut!
Mycket nöje!


Vem är akson?

Jag är en kvinna i mina absolut bästa år. Född och uppvuxen i Skåneland och har en förkärlek till detta underbara landskap. På vägen fram till nu har jag tillbringat några år i mörkaste Småland och tog min examen på Universitetet i den stora staden som inte längre har något regemente. Efter examen blev det några år i gränslandet mellan Skåne, Småland och Halland.

Därefter blev det ett dussin år på Västkusten. Är lite besviken på mig själv att jag inte fotograferade mera under de åren. En dag då jag vaknade upp i ett grått och råkallt väder och var trött på att det alltid blåser, började jag leta jobb i stora farliga staden.

Jag fick ett jobb som jag nog tackade ja till lite väl snabbt, nu när jag har facit i handen. Efter bara två månader på den arbetsplatsen råkade jag ut för en arbetsskada och till slut var det bara att inse att jag var tvungen att sluta med mitt jobb som jag alltid älskat!

Första maj 2007 blev jag uppsagd av min arbetsgivare! Trist men sant! Det finns fortfarande mycket bitterhet kvar mot min förre detta arbetsgivare. Numera klarar jag av att skriva om det.

Fotograferingen har alltid funnit med i min värld! Jag vet inte hur gammal jag var då jag fick min första Instamatic kamera. I fotoalbumet har jag bilder från en skolresa då jag var åtta år, de bilderna har jag själv tagit.

I mitten på 80-talet köpte jag min första systemkamera, en begagnad Olympus OM1. Snabbt  därpå köpte jag en halvautomatisk Olympus 707 av en arbetskamrat som tröttnat. Många bilder har jag tagit med dessa båda analoga kameror.

I slutet av 1990-talet slutade jag ta bilder eller rättare sagt att alltid ta med mig kameran. Det finns inte många bilder tagna under några år.

Hösten 2005, samma år som jag flyttade till hufvudstaden, träffade jag kärleken. Denna underbara kvinna fotograferade och ett tu tre hade jag köpt mig en ny kamera, en digital systemkamera. Efter att känt på många kameror fastnade jag för en Canon EOS 350D och blev genast förälskad även i min kamera.

Julen 2007 köpte jag en ny kamera till mig själv i julklapp, det blev en Canon EOS 40D. Då var jag redo för att ta språnget upp till en semi-proffskamera! Jag är mycket nöjd med denna kameran och tänker inte byta ut den på ett bra tag.

Nästa steg är fullsensor kamera och det innebär att de flesta av objektiven vi köpt inte skulle fungera med en fullsensor!

Under tiden jag varit arbetslös och hälften sjukskriven har jag passat på att gå lite kurser. En av kurserna är distanskursen ”Digital Bildbehandling” som arrangeras av Högskolan i Jönköping. En kurs jag kan rekommendera till alla som funderar på att lära sig mera om Photoshop.

Även ett par Fotokurser har jag passat på att gå. Dessa har varit i Folkuniversitetets regi och kostat en del. Den första kursen var Foto Intensiv, våren 2008 och den andra kursen var Foto Intesiv 2, hösten 2008.

Det var lite om mig!

Annons

2 kommentarer på “Om

  1. Hej. Dina bilder är fina och det är så kul med din fotoblog. Nu har jag strulat runt i min nya blogg och jag har saker som jag inte förstår. Att hitta fotomotiv tycker jag för det mesta att jag gör. Jag har förkärlek till vissa motiv och måste variera mig mer. Jag tror inte att fantasin saknas, det är tiden som är knapp. Jag har funderat på att gå någon kurs i foto och data. Det jag kan räcker inte. Hoppas du får en bra vecka. önskar Amanda

  2. Hej. Dina bilder är fina och det är så kul med din fotoblog. Nu har jag strulat runt i min nya blogg och jag har saker som jag inte förstår. Att hitta fotomotiv tycker jag för det mesta att jag gör. Jag har förkärlek till vissa motiv och måste variera mig mer. Jag tror inte att fantasin saknas, det är tiden som är knapp. Jag har funderat på att gå någon kurs i foto och data. Det jag kan räcker inte. Hoppas du får en bra vecka. önskar Amanda
    +1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s