Fredagsfoto – Gryning

Fredagsfoto Gryning

Enligt Wikipedia är gryning ”det tidsintervallet på dygnet då solen ännu inte gått upp, men dagsljus börjar synas”.

Denna bilden är tagen klockan 03.36 en sommarmorgon i Skåne, precis innan solen höjer sig ovanför horisonten. Jag och sambon satt uppe och pratade hela natten och då klockan närmare sig halv tre på natten begav vi oss ut med våra kameror och fångade en massa gryningsbilder.

Annons

17 kommentarer på “Fredagsfoto – Gryning

 1. Verkligen vackert och tar nästan andan ur mig. Det ser precis ut som det är taget utomland vid ett oliv träd som jag satt om kvällarna när jag och familjen var i Grekland sommaren 2006. Backra moln och jätte fint fångat. Ha en trevlig helg.
  Mvh Marie

 2. Heeeeeelt fantastiskt! Vilken härlig bild. Ja, det ska ju vara vid ett tillfälle när man inte hittat till sängen än, annars blir det inte några gryningsbilder här inte.

 3. Holy Moses! Självklart.. är det ju så en riktigt gryning ska se ut! Grymma linjer i bilden (eller vad det nu kallas) och färgerna som blir som eldsspel.
  Jag bara måste bege mig ut så tidigt någon gång efter att ha sett din bild! Tack för inspirationen Akson!

  Ha en fin dag! 🙂

 4. Det som tilltalar mig mest är de dramatiska molnen och det vindpinade trädet i förgrunden. Din komposition av bilden är bra … mycket med av himlen eftersom det är där det intressanta finns!

  Ha det/Eva

 5. Jättevackert! Så fint med trädet! Och molnen som spretar mot land.
  Jag har en liten fråga. Du skrev i någon blogg om att man kunde göra i ordning inlägg och den typ publicherar själv. Har kollat lite och förstår inte hur du bär dig åt så om du har lite tid över för mig så får du gärna kika in. =)

 6. Jag får en klump i halsen när jag ser din bild. Den påminner mig så mycket om soluppgången på Påskön (förlåt att jag tjatar om det jämnt!), det starkt röda och gula, de svarta molnen, det ljusgula och den blåa himmelen. Otroligt fint!

 7. Vilka härliga färger du fångat. Molnen är ju otrolit vackra… Trädet ser lite spöklikt ut, Känner riktigt doften av dagg och tidig morgon. Tack för det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s